30.7.2007
HUIPPUISKU ALKAA LÖYTYÄ

Kausi on ollut vaivoja täynnä ja Lauri-poika on vaatinut oman osansa ajastani, mutta viimeiset viikot olen pystynyt valmistautumaan MM-kisoihin hyvin ja huolella. Kevään ja alkukesän nilkka- ja akillesvaivojen jälkeen olen panostanut lihashuoltoon erityisen paljon. Voin sanoa, että yhtään harjoitusta en ole tehnyt ohimennen, vaan jokaiseen treeniin olen valmistautunut ja valmistanut lihakseni. Vanhuus ei tule yksin eikä yllättäin. Huoltoa on oltava ohjelmassa yhtä paljon kuin kehittävää harjoitusta, muuten ongelmia alkaa tulla. Nyt siis näyttää hyvältä.

Viime viikon keskiviikkona alkoi meno maittaa paremmin ensi kertaa kesken kovan suunnistusharjoituksen. Torstaina huomasin vielä, että palautuminen oli edellisviikkoa nopeampaa. Viimeistään viikonlopun Lahti-Suunnistus vahvisti tuntemuksiani ja itseluottamuksen kannalta kisat Hälvälän suppakankailla olivat todella tärkeitä. Pystyn jälleen luottamaan täysin omaan tekemiseeni ja sen riittävyyteen, mikä on ehdottoman tärkeää arvokisamitaleista taisteltaessa. Lahti-Suunnistuksen voitto sunnuntain kisassa ei tullut helpolla, sillä Ryapolov antoi erinomaisen vastuksen. Yksi minuutin möhläys meinasi olla ratkaiseva. Lauantain kisa oli puolestaan parasta keskimatkan suunnistamista pitkään aikaan. Harmillista oli, että noin 1,5km ennen maalia kuusen oksa heitti piilarin metsään, minkä seurauksena menetin otteen sekä juoksuun (kun en nähnyt) että suunnistamiseen (samasta syystä). Näin ollen 1,5min johto kutistui 14s voittoon. Selvisin onneksi radan läpi ja silmä kuntoutui yön aikana.

Olen luottavainen MM-kisojen suhteen, sillä kilpailunälkää on runsaasti ja kunto sopivasti noususuunnassa. Kausi oli suunniteltu juuri näin, toki ilman jalkavaivoja, mutta ilmeisesti ne rytmittivät juuri sopivasti. En päässyt missään vaiheessa kuluttamaan suunnistusnälkääni, kisanälästä puhumattakaan. Nyt odotan innolla ensin sunnuntain MM-kenraalia Keräkankareella ja sitten MM-startteja Ukrainassa. Toivottavasti Keräkankareen katsastus on riittävän pitkä, eli voittoaika 1h40min ja sää riittävän lämmin (mielellään >25C). Näin pääsisi hyvin MM-tunnelmaan.


-jani-