25.5.2007
HARJOITTELU SUJUU VIHDOIN

Kevät on ollut vaikeuksia täynnä, mutta mitään isoja ongelmia ei ole ollut. PM-kisojen jälkeen krooniseen kantapääkipuun annettiin lääkkeeksi kortisonipiikki, oikeassa takareidessä oli lievä revähtymä ja oikeasta nilkasta löytyi magneettikuvassa hohkaödeema. Kaikki vaivat, kuten mies kokonaisuudessaan, vaativat 10 päivän kevyen jakson. Tämä tuntui myös riittävän kaikille vaivoille, sillä sen jälkeen olen ollut kuin uudesti syntynyt. Heti lepäilyn jälkeen Prisma-Rasteilla meno maistui kivalle ja motivaatio harjoitteluun on taas erinomainen. SM-maastot sujuivat "normaalisti" ilman yhtäkään juoksuvauhtiharjoitusta, joita en yksinkertaisesti pystynyt tekemään. Lihaksisto oli kuitenkin hyvässä vireessä, joten tuloskin oli hyvä.

Alkuviikko on sujunut nautiskellen harjoittelun merkeissä, vaikka pientä kisailua on ollut Elonen-Sprintin ja maakuntasuunnistuksen merkeissä. Juoksu ja suunnistus ovat jälleen hauskaa, kun mihinkään ei käytännössä satu. Nilkan kanssa on löytynyt tasapaino, johon auttoi varmasti kantapään kipuilun loppuminen. Saa nähdä, kuinka kauan kantapää tuntuu näin hyvältä, sillä itse vaivan aiheuttajaa eli instabiilia nilkkaa ei kortisonilla korjata. Harmoniaa, harmoniaa...sitä nyt kehoni huutaa. Pitää treenata tasapainoisesti ja levätä riittävästi kisojen ja kovien jaksojen jälkeen. Ylilyönnit ovat nyt tyhmyyttä. Urheilijalle lepo vaan on aina yhtä vaikeaa.

SM-erikoispitkä jää väliin, sillä harjoittelu on nyt tärkeämpää. Tässä vaiheessa kautta kahden viikon tuhraaminen SM-erikoispitkän vuoksi ei minulle nyt sovi - joskus tosin siitä kisasta on lähtenyt uusi vaihde päälle. Viime vuonna taisin todeta Sulkavalla, että nämä kisat on nähty; seuraavan kerran osallistun, kun SM-erikoispitkä on jälleen väliaikalähdöllä. Silloin en kisaa haluaisi väliin jättää. SM-erikoispitkä olisi suunnistusta parhaimmillaan; yksin pitkän ajan keskellä korpea toteuttamassa suunnistustehtävää. Voitte arvata, mitä äänestin suunnistusnetin pollissa.

Harjoittelen viikonloppuna Hankasalmella lähinnä Jukola mielessä. SM-sprintin jälkeen on Ukrainan MM-leiri, jolloin mallaillaan MM-ajatuksia. Leiriltä tullaan vasta Jukola-viikon maanantaina pois, joten Jukolan viimeistelyt jäävät viime tippaan. Välissä on vielä MC-sprint Lapualla. Mitään hätää ei kuitenkaan ole kunnon suhteen ja Jukolassa on taas kova tahto suunnistaa hyvin, siis tosi hyvin, sillä viime vuonna Jukolan ankkuriosuus oli ehkä kauden heikoin kisasuoritukseni - ainakin tärkeistä kisoista.

-jani-