11.5.2007
PM-KISAT VÄLIETAPPI

Kevään kisakausi oli tällä kertaa hyvin lyhyt, oikeastaan vain kaksi viikkoa. Keskiviikkona ennen 10Milaa juoksu alkoi kulkea iloisesti ja latausta oli hyvin ankkuripätkälle. Terän suoritus oli joukkueena aivan loistava. Haldenin nousu ensimmäisen osuuden jälkeen oli niin armoton, ettei voittoon ollut tällä kertaa mahdollisuuksia. Toinen sija lämmitti silti mieltä.

PM-kisoissa viesti oli minulla ensimmäisenä ohjelmassa. Viestiin löytyi lisälatausta Terän (Suomi-II) joukkueesta Jonnen ja Pasin kanssa. Jouduinkin ankkurina kovaan rypistykseen, joka huipentui Mertzin, Öbergin ja minun väliseksi lopputaisteluksi. Edellisenä päivänä jo sprintin voittanut Mertz oli todella hyvässä vireessä, eikä voittoon ollut mahdollisuuksia. Silti "PM-kulta" maistui hyvälle, kuten Ruotsin kaato.

Jouduin niin koville (happivelkaakin tuntui kertyneen, kun päätä jomotti kisan jälkeen), etten palautunut enää henkilökohtaisiin startteihin kunnolla. Sama tilanne oli tietysti muillakin, mutta huippukuntoisille Mertzille ja Anderssonille kisaputki ei hidastanut vauhtia edes pitkällä matkalla, jossa kärkikaksikko meni omaa vauhtiaan. Molemmat ovat olleet koko kevään hurjassa vireessä - kiva nähdä, miten vauhti säilyy suhteessa muihin nähden kesää kohti mentäessä.

Minulla on aina ollut kisaputkissa ongelmia lihaksiston palautumisessa. Kun ikää alkaa tulla, ongelmat sen kuin pahenevat. Keskimatkan kulku oli heikkoa, minkä väliajat osoittivat. Tilanne parani hieman loppua kohti, mutta raskas maasto ei auttanut asiaa. Suoritukseen olen muuten tyytyväinen, vaikka tällä kertaa oli normaalia enemmän erimielisyyttä kartoittajien kanssa. Pitkä matka oli puolestaan taistelua, jossa alussa puuttui rentous, välissä juoksu oli kivaa ja lopussa täysin puurtamista. Kisan jälkeen jalat oli aivan rikki, mutta muuten olo ei tuntunut kaikkensa antaneelta - enempää vaan ei ollut irrotettavissa.

Tällä viikolla olen levännyt kunnolla. Tarkoituksena on lähinnä ollut lihaksiston palauttaminen juoksukuntoiseksi. Oikean jalan nilkka ja kantapää ovat siinä määrin vihoitelleet, että lepo on tarpeen. Suurimmaksi ongelmaksi on nyt ilmaantunut oikea takareisi, joka kärsi kisaputkesta kaikesta eniten. Jokin pinnallinen repeämä ja verenpurkauma siihen tuli, mistä mustelma on todisteena. Täytyy ottaa päivä kerrallaan, sillä paikat on nyt saatava kuntoon, jotta voi aloittaa täyden valmistautumisen Jukolaan ja erityisesti MM-Ukrainaan. Viikonlopun Jukola-leiri menee lähinnä maastokävelyn ja maastoon tutustumisen merkeissä.

-jani-