24.2.2007
HARJOITTELUA JA LOMAILUA AUSTRALIASSA

Blue Mountains Sydneyn länsipuolella We've been in Australia now for a week with my wife, enjoying the end of Australian summer, which is as warm as Finnish summer can be. Before traveling here, I thought that this trip will be 60% training and 40% holiday. It seems that it's going to be other way round: 60% holiday and 40% training, because of my calf injury. When I'm doing a good training by running or orienteering, I have to take it easy for two days to get my calf recover. So far I've done one good orienteering in Honey Suckle Creek (WC 2000 middle), which is the most difficult terrain here for both orienteering technically and running...and that's nice. It's so great to stay here with orienteering friends like Grant Bluett and Dave Shepherd and more. Aussies are friendly and the land has been worth seeing so far :)

There are some thoughts and happenings in Finnish in the link. Couple of pictures as well. I'm sorry, but I like to read in Finnish, because I can use language better and it's easier to write. Anyway, We are staying in Canberra until next Thursday. Then we spend ten days in North Island of New Zealand. Last week of our trip we are in Tasmania. Hopefully, I can train more, at least enjoy more, of training in the end of our trip.


Näköala Sydneyn kuuluisimmasta tornista Otsikko voisi olla lomailua ja harjoittelua Australiassa, sillä enemmän lomailua on ensimmäinen viikko ollut. Hienoa on välillä leikkiä turistia, mutta tosi hienoa olisi, jos pystyisin jo harjoittelemaan kunnolla Daven (Shepherd) ja Julianin (Dent) kanssa. Valitettavasti pohje ei kestä vielä kunnolla juoksua. Ennen reissuun lähtöä olin kaksi viikkoa juoksematta ja söin lääkekuurin, jotta tibialis posterior -jänne saisi palautua rauhassa. Lepo auttoi ja jalka tuntui paremmalta, mutta vain siihen asti, kunnes kokeilin juoksua. Nyt harjoittelu on taiteilua, mutta onneksi saan suomalaista hierontahoitoa pohkeeseen. Eilen käytiin vierailulla Piiroisten perheen luona. Piiroiset ovat asuneet Canberrassa 30 vuotta. Pauli käy edelleen kesäisin Suomessa rastiviikot ja asustelee usean kuukauden meidän kesässä. Paulin ystävän Osmi Talkan luona sain hyvää hoitoa pohkeelle eilen ja huomenna menen uuteen käsittelyyn. Pientä muutosta pohkeessa on, eikä ongelma tunnu enää olevan jänteessä, vaan lihaksen kiinnityskohdassa. Ei auta kuin nauttia - treenirääkit jää myöhemmäksi, vaikka suunnistustreenit teen kaikki keskittyneesti ja tehokkaasti.

Maailman jyrkin rautatie Ensimmäinen päivä vietettiin oikein normaalia turismia Sydneyssä ja toisena päivänä nautittiin Blue Mountainsin maisemista ennen Canberraan tuloa. Täällä on kello 9 tuntia edellä, joten tottuminen on vaatinut aikansa, mutta yllättävän helposti se on sujunut. Parina ekana yönä tuli valvottua, mutta sen jälkeen uni on maittanut. Canberrassa oltiin ensin Bluettin ja Shannon Jonesin olohuoneessa kolme yötä ja kaksi yötä ollaan nukuttu Shephardin ja Jo Allisonin vierashuoneessa. Hyvin ollaan sopeuduttu ja upean vieraanvaraisia suunnistusystäviä täällä on. Parhaillaan kirjoitan tätä juttua Julian Dentin luona, sillä heillä piti olla toimiva langaton yhteys, mutta nyt olen kaapelissa kiinni, anyway :)

Honey Suckle Creekin maastossa Harjoittelu on sisältänyt vähäisen juoksemisen ja yhden suunnistustreenin, joka oli loistava, lisäksi pyöräilyä (tänään upeita maastopyöräpolkuja 10 hengen ryhmässä), pilatesta, vesijuoksua ja uintia sekä vaellusta (paljon reipasta kävelyä) - kyllä kävelykin joskus harjoittelusta käy...:( Suunnistustreenit ovat harjoittelun pääteema, enkä aio muuten paljon juosta, ennen kuin jalka tulee kuntoon. Keskimatkaan keskittyvät suunnistusintervallit tuovat muutenkin harjoitteluun tarvittavaa tehoa. Kovalla alustalla juokseminen on nyt out, vaikka maastot Canberrassa ovat kovia. Uudessa-Seelannissa pääsee sitten oikean suunnistuksen makuun. Honey Suckle Creek (suunnistusmaasto) on muuten historiallisesti merkittävä paikka, sillä sieltä välitettiin ensimmäiset tiedot ympäri maailmaa Neil Armstrongin kuukävelystä.

Vaikka harjoittelu on mitä on, niin Reetan kanssa on mukava lomailla. Nautin jokaisesta hetkestä täällä meidän viisivuotis-ennakkohäämatkalla. Odotan jo todella sitä hetkeä, että pohje kestää hyvin juosta ja nautin varmasti silloin juoksusta ja harjoittelusta entistä aidommin. I'll be back ja Suomessa jo vajaan kuukauden päästä. Honey Sucklen huippu ja Jammu

-jani-