21.12.2006
UUDET SUUNNISTUSHAASTEET ODOTTAVAT

Loppusyksystä on tapahtunut paljon muilla elämän alueilla kuin urheilurintamalla. Pitkän työn tuloksena valmistuin liikuntatieteiden maisteriksi, liikunnan- ja terveystiedon opettajaksi ja opinnot saavat toistaiseksi jäädä. Työt odottavat, mutta eivät vielä ensi vuonna. 2007 on todennäköisesti viimeinen tosi satsausvuosi minulle. Vaikka hiukan haikealta tuntuu ajatella sitä, niin ei mennä asioiden edelle. Pitkä harjoitustalvi, kevät ja kisakausi on vielä edessä. Toisaalta kun 30 vuotta tuli mittariin, niin onhan se jo aika miettiä välillä muutakin kuin suunnistusta. Se on kuitenkin varmaa, että suunnistus on elämäntapani, enkä tätä upeaa lajia koskaan jätä.

Ensi vuonna suunnistuksen suurimmat haasteet ovat minulle Ukrainan Kiovassa, jossa eniten kiinnostavat MM-keski ja -pitkämatka. Lisäksi haluan kannustaa Terästiimiä kovempiin suurviestisuorituksiin ja tukea nuoria teräsmiehiä matkallaan paremmiksi suunnistajiksi. Haasteita on aivan riittävästi ja nälkä tulee aina, kun on jonkin aikaa syömättä.

Harjoittelun aloitus ei ole sujunut ollenkaan suunnitelmien mukaan, mutta toisaalta suunnitelmat ovat olleet melko väljät. Silti kaksi viikkoa vaivannut flunssa oli hirmuisen sitkeä. Kunto vaikuttaa luolajuoksussa testailun perusteella kuitenkin hyvältä, eikä tulevaa kautta ajatellen olla mitään menetetty. Vähitellen pitäisi päästä syksyisistä jalkavaivoista eroon, mutta lumeton alkutalvi on pitkittänyt vaivoja, kun ei pitkiä treenejä ole päässyt hiihtämään. Vain kaksi hiihtolenkkiä olen tehnyt, mutta ensi viikolla Rukalla muutama lenkki lisää.

Vuoden urheilija -gaala oli eilen hieno tilaisuus ja uusia tuttavuuksia tuli urheilun parista muutama lisää, mm. Niemisen pariskunta. Upealta tuntui olla suunnistuksen edustajana paikalla. Erityisen hieno hetki oli yleisöäänestyksen tulosten julkistaminen ja siinä saavutettu toinen sija. Kiitos äänistä! Suunnistus oli hyvin esillä, eikä tarvinnut mitään esittää ;)

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2007!


-jani-