26.9.2006
RAJOJEN KOETTELU ON RISKIALTISTA PELIÄ


Mies liikkuu montun reunalla, toinen jalka tyhjän päällä, toinen pitää vielä pystyssä... Rajoja koetellaan, rajoilla mennään. Pitkä ja todella onnistunut kausi on takana, mutta vielä pitäisi jaksaa rutistaa kerran tai oikeastaan kokonainen viikko. Ranskassa on ensi viikolla Maailman Cupin finaalit ja siihen alle vielä kutsukisa Sveitsissä. Yhdeksässä päivässä seitsemän kisapäivää, kovaa leikkiä... ja vielä puoliksi rampana.

Kymmenen päivää takaperin kauden viimeiset SM-kisani sujuivat hyvin. Keskimatkalta mitali oli minulle voitto ja viestissä tehtiin, mitä osattiin. Samalla myös Pasi sai vihdoin ensimmäisen SM-viestikullan. Maanantaina lennettiin jo Ukrainaan, jossa katsastettiin ensi vuoden MM-maastotyypit. Harjoittelu ei ollut kovaa, mutta silti kovempaa kuin kotona. Päätarkoitus oli selvittää maastojen vaatimukset, siksi vietin aikaa rauhassa maastossa, enkä kiirehtinyt treeneissä kovinta vauhtia. Toisaalta harjoittelin koko ajan lauantain Lidingöloppet mielessä, sillä 30km:n juoksukisa herättää aina kunnioitusta. Onnistuin Kiovan saasteiden keskellä treenaamaan järkevästi ja Lidingöloppet kulki kuin unelma, mutta rajoja koeteltiin... vähän liikaa.

Jo ennen Lidingöloppetia oikea takareiteni vihoitteli. Ongelma on ilmeisesti lihaksen jumiutumisesta johtuvaa hermoärsytystä. Joka tapauksessa rasitus oli nyt liikaa ja jalka on tällä hetkellä puolikuntoinen. Eikä siinä kaikki, sillä koko keholleni rasitus nousi liiaksi ja sairastuin kurkku-kuume -tautiin. Tavalliselta flunssalta tauti ei ole tuntunut, vaan ainoastaan kurkku on kovin kipeä nielastessa ja iltaisin on kuumetta. Rajoja siis koeteltiin ja onnistuneesti ylitettiin. Kausi ei ole kuitenkaan ohi, vaan kaikkeni teen, jotta olen Sveitsissä ja Ranskassa viivalla. Koko vuonna en ole tarvinnut kolmea lepopäivää peräkkäin, niin terve olen ollut. Tänään on kolmas lepopäivä ja huomenna tulee neljäs. Tarvittaessa torstaina tulee vielä viideskin, mutta toivon tekeväni silloin kevyen harjoituksen, jotta perjantai-iltapäivänä olen valmis keskimatkan kilpailuun Schwarzenburgissa, Sveitsissä. Urheilu on tervettä - useimmiten. Joskus joutuu menemään riskirajoilla.

-jani-