2.6.2006
KOHTI MM-KISOJA

Katse on suunnattu jo MM-kisoihin ja sen mukaisesti alkoi Laajavuoressa tänään mäkiharjoittelu. Puhdasta mäkiharjoittelua ilman karttaa on tullut hyvin vähän, enkä aio vastaavia tylytyksiä tehdä kuin Japania varten. Jotain on kuitenkin tehtävä, sillä mäkiä on tiedossa myös Silkeborgissa. Pääkisassa 2. elokuuta 17,5km matkalla 880m nousua, joten tasaista ei todellakaan ole luvassa, vaan tuplanousu EM-pitkään verrattuna. Nousut eivät ole vahvuuteni, mutta eivät myöskään heikkouteni. MM-viestissä on hurja profiili: 7,6-8,0km / 460-470m, eli noususumma on 6%! Vallalla on selkeästi suuntaus, että mäkistä maastoa nousuja ja laskuja säästelemättä on MM-kisoissa tarjottava. Itselläni on tavoitteena tällä hetkellä MM-pitkä ja MM-viestin ankkuriosuus.

Tämän päivän treeni oli melko perussettiä, mutta ei lasten silmille sopivaa katsottavaa. Treenidata: 10,1km / 770m / 60'05, keskisyke 138.
Ei mitään maksimipuristusta, mutta nousujen lopussa hetkellisesti MK:n puolelle. Turha herkkyys SM-sprinttiä varten on hoidettu pois kuleksimasta - voin keskittyä rauhassa suunnistamiseen :)
SM-sprintti on minulle hyvä treeni ja täysillä olen viivalla. Kuten olen aikaisemmin kaudella todennut, sprinttiä varten en tänä vuonna harjoittele. Niinpä mitali olisi yli odotusteni, muttei mahdottomuus.

Seuraavat kaksi viikko on yksi kisa mielessä selvästi enemmän kuin mikään muu - tietysti Jukola. Se on joka suunnistaja-pojan unelma. Terän joukkue näyttää tällä hetkellä meidän kannalta hyvältä ja muiden kannalta pahalta. Pitäydymme joukkueen osalta tutussa ja turvallisessa, kuten Terässä on aina ollut tapana ;)

-jani-