9.3.2004
DELTAJENGIN VIIKONLOPPULEIRI 6.-7.3.


Last weekend in Kisakallio we had nice, but hard training camp. Four excellent, but not easy, trainings during 25 hours. Training time for me was 4h 20min. On Saturday we started the first training at 10am. In Tytyri-mine in Lohja 300m under ground we ran with partners 8*800m both. It was like a competition - tough! 17'30" and 6,4km in full speed. Of course, we had to run also uphill afterwards. Second training started at 4pm and we played soccer at snowy (15-40cm) field 40min - hard, but not easy. Third training was ski-orienteering at night. Some parts was triggy, because the map ripped in my hand. I missed the last control and got 5min penalty. Otherwise, enjoyable fast pace with skies. On Sunday morning 9.30 we started a sprint orienteering with four loops, each 1,5km-2km. Partly on hard ground, but mostly in snow, which was up to 50cm deep. First loop was hardest, because everybody had to make tracks in snow. It took about 23min and the last loop lasted only 14min. It became a bit easier...great! Tired legs and wonderful feeling - we sure are training towards orienteering competion season 2004. And so is Valentin at home - like he always says "Our training is good!"

Vallu aina lähettää kotoaan kaukaisesta Belgorodista viestiä harjoittelustaan: "Our training is good" ja niin se on aina ollutkin. Viime viikonloppuna sitä todellakin oli myös koko Deltajengin leiriharjoittelu. Kotona on aikaa hissutella ja leirillä otetaan homma tosissaan. Tehtiin sellaisia harjoituksia, joita kukaan ei yksinään kotona tekisi. Kovuutta, tehoja, joukkuehenkeä, itsensä alistamisen nautintoa ja tahtoa - tätä kaikkea meidän neljä reeniä piti sisällään. On toki muistettava, että leirit ei vielä tee urheilijoista kovia, mutta joukkuehenkeä leirit kasvattavat. Tsemppi tuntuu hyvältä ja kaikilla on asennetta kohti tulevaa kautta mentäessä. Tiomila ja Jukola - niihin Deltajengillä ja minulla nälkää riittää.

Emme myöskään unohtaneet leirillä sitä olennaista asiaa, että harvemmin pelkällä juoksuvoimalla on suunnistuskisoissa pärjätty ja siksi käytimme väliajat tehokkaaseen suunnistusmietiskelyyn ja Tiomila-analysointiin. On tää hienoa olla tällaisessa tiimissä. Tavoitetta voi oikein koskettaa...mutta kuitenkin se matka kohti tavoitetta on juuri sitä parasta aikaa. Kun tavoite on saavutettu, niin viimeistään silloin sen ymmärtää, kuinka upea juuri se matka tavoitteeseen on ollut.

Tehollisesti kovat ja monipuoliset yhteisreenit ovat tiimiä yhdistäviä juttuja ja juuri siltä leirillä tuntui, että tiimihenki on vahvempi kuin koskaan. Deltajengi on entistä parempi ja kovempi...täältä tullaan taas! Ei ens kauel, vaan täl kauel!



-jani-