sm-pika/grafiikka | sm-viesti/tulokset

16.9.2002
SM-KISAT OHI JA HUIPPUKUNTO ESIIN


Vuoden viimeiset SM-kisat käytiin viikonloppuna - siis osaltani. SM-yö jää tänä vuonna väliin, sillä EM-kisoja ja MC-finaaleja varten täytyy levätä ja herkistellä kunnolla. SM-pikamatkalla karsinta sujui täysin suunnitelmien mukaan virheittä. Finaalissa mun ja maaston väliset energiavirtaukset eivät olleet kohdillaan, joten suoritus kaatui jo ykkösen pummiin. Jonne piti onneksi Lakasten nimen tulosten kärjessä. Jonnelta hieno suoritus ja vihdoin kaikki oli kohdallaan ensimmäistä miesten henkilökohtaista Suomen mestaruutta varten. SM-viestissä pidettiin ennakkosuosikin paineet ja tehtiin neljällä osuudella yhteensä alle 2min virheitä - huima suoritus. Voittohan sillä irtosi, vaikka tiukka oli silti kamppailu. Miika on aina ollut todellinen viesteihin syttyjä ja sai kunnian ankkuroida neljännen miesten viestimestaruuden itselleen. Mulle mestaruus oli kolmas.

SM-pikamatkalta jäi hiukan ontto tunne, mutta Jonnen puolesta vilpittömän onnellinen. Luullakseni voimani ja kunnollinen lataus kisaa varten hukkuivat siihen, ettei kisalla tuntunut olevan itselleni tarpeeksi merkitystä. Huippu-urheilijan näkökulmasta ote lipsui, mutta veljen näkökulmasta ote oli oikea. Ajatukseni oli osittain ennen kisaa siinä, etten halunnut viedä Jonnelta mestaruutta. Vaikka oma vaikutukseni olikin asian suhteen pieni, niin se oli merkittävä oman suoritukseni kohdalla. Se siitä ja Jonne on tuore pikamatkan mestari.

Viimeistely kauden pääkisoja varten on osaltaan ollut jo käynnissä 3 viikkoa mitä herkistelyyn tulee, mutta kuukauden päivät huippukunnon esiin saaminen kestääkin - ainakin omien kokemusteni mukaan. Paljon ei ole reenattu, sillä viikonloppuna on ollut kovia kisoja. Unkarin EM-kisoihin lähdetään tasan viikon päästä ja kova ruljanssi on tiedossa. Pari viimeistelyharjoitusta enää ja kaikki? voitava on tehty. Tärkein kisa mulle on EM-normaalimatka ja MC-finaalikisa hyvänä kakkosena. EM-normaalimatka on tasan 2 viikon kuluttua maanantaina 30.9. ja silloin ollaan iskussa.

Ennen lähtöä teen yhden pitkän lenkin (kaksi) ja tärkeimpänä reeninä tutut mäkivedot, joita en paljon ole tehnyt tänä kesänä. Niistä saan toivottavasti sen viimeisen helppouden juoksuun. Lihaksissa ei huippukunnossa pitäisi tuntua lainkaan happoja, jolloin itsestään saa kaiken irti. Mikä sen hienompaa - siis urheilussa, kuin että tärkeimmässä kisassa saa annettua kaikkensa - nannaa!!!

Kiertueen ohjelma on järjettömän raju, joten itse aion jättää EM-sprintin juoksematta. Näin pystyn rauhassa keskittymään normaalimatkaa varten. Ensimmäinen kisa on keskiviikkona 25.9. ja siitä eteenpäin ohjelmassa on 11 kisaa 10 päivässä - onko mitään järkeä? Sen lisäksi vähiten tärkeä kisa eli MC-viestifinaali juostaan viimeisenä ja palautuspäivän jälkeen. En ymmärrä kaikkea, mutta eihän mun tarvitsekaan kuin osata suunnistaa ja juosta kovaa. Tsemppiä kaikille SM-yöhön. Paras voittakoon kuten aina. Niin myös EM-kisoissa ja MC-finaaleissa.

-jani-