mc-röros | mc-idre

25.6.2002
TOINEN MC-KIERTUE EDESSÄ NORJAN JA RUOTSIN TUNTURIMAISEMISSA


Katse on suunnattu Norjan ja Ruotsin tunturimaisemiin. Ensin Rörosissa kisataan sprintti karsintoineen samana päivänä, normaalimatka ja viesti. Idressä juostaan sitten pikamatka ja ultrapitkä, jonka aikana seurailen sivusta poikien askeleen hiipumista ja kannustan Suomen pojat ja tytöt loistaviin suorituksiin.

Maailman cup jatkuu siis Norjan Rörosissa, joka on kuulemma hieno museokaupunki. Sprintti juostaan kahtena kisana sunnuntaina ja finaalin lähtö on kaupungin keskustassa noin suunnilleen. Karsinta on ilmeisesti enemmän metsää, mutta sprinttien suuntaus tuntuu olevan puistomaisuus. Tässä on hyvät ja huonot puolensa, mutta ainakin sprintti erottuu tällöin pikamatkasta. Vauhtia ja sujuvuutta varmasti Rörosin sprintissäkin tarvitaan.

Sprintit ovat sujuneet minulta hyvin viime aikoina, mutta silti pidän normaalimatkaa edelleen itselleni sopivimpana. Jotenkin tuntuu, että sprintti on niin pienestä kiinni, kun taas normaalimatkalla riittää perusvarma suoritus kovalla vauhdilla. Uskon vahvasti mahdollisuuksiini Norjassakin normaalimatkalla. Norskit ovat varmasti hyviä ja itseluottamus heillä on rajaton maaperällään, mutta ensi maanantaina nähdään itse kunkin vauhti.

Nyt tuntuu aika hyvältä, vaikka edelleenkin on oireita lihaksissa ja vasen polvi hiukan kankea. Juhannuksen aika ja viime päivät ovat harjoituksellisesti onnistuneet vähintäänkin hyvin, joten luottavaisella mielellä ollaan. Tänään mäkijuoksureenin päätteeksi testattiin virettä Jonnen kanssa ja rintarinnan parannettiin 9sek Laajavuoren mäkivetoennätystä tiepätkällä (1200m/100m). Nyt ennätys on 4'41". Tuntuu, että valmiina koitoksiin ollaan.

Pidän mahdollisuuksiani parhaina normaalimatkalla, mutta hyvinä myös sprintissä sekä idren pikamatkalla. Viestissä juostaan varmasti kovaa ja muilla on hankaluuksia pysyä mukana. Sen sijaan pitkät eivät tällä hetkellä tunnu hyvältä lihaksille, siksi päätin antaa Jonnen juosta ultrapitkän tunturikisan. Uskon, että Jonne on kisassa vahva, koska hänellä on alla vain viestikisa(Salmen tilalla?) ja sopivasti reenejä. Vaikka tämä kiertue ei olekaan raskaimmasta päästä, niin kärkikavereilla jalka painaa varmasti kovien kisojen jälkeen jo ennen ultrapitkää.

Katsotaan, mitä kisat tuovat tullessaan. Jokaisessa kisassa joka tapauksessa annetaan se mitä annettavissa on ja välillä vähän enemmänkin. Ajatukset ovat jo myös hääpäivässä, jota ei mc-kisojen takia ehdi pitkään jännittää, mutta ilolla odotan sitä päivää.

-jani-