26.5.2002
JUKOLA-LEIRI 23.-26.5.2002


Jukolaa varten on jälleen kerran reenattu tyyppimaastoa. Leirin anti seuraava: Maasto olisi hirvittävä missä tahansa henkilökohtaisessa kisassa. Jukolaan se kuitenkin sopii kuin risut Asikkalaan. Deltajengin yhteinen mielipide oli, että "meidän maasto". Leiristä jäi siis varsin miellyttävä tunnelma ja kutina...

Urajärven lomakylässä miehevän isännän hoivissa Deltajengi nautti viileästä kesästä ja kauniista Urajärven maisemasta. Mökit sijaitsivat sopivasti soutumatkan päässä toisistaan, joten palaveriin soudimme. Joukkuehenki rakoili, kun airot eivät osuneet samaan tahtiin, mutta lopulta tahti löytyi ja meno oli sen mukaista.

Tärkeintä leirillä kuitenkin oli testi Jukolaa varten ja muutama hyvä reeni tyyppimaastoissa. Testi sujuikin risukkoa talloessa. Maasto vaati todella tsemppiä, eikä minulta sitä oikein löytynyt. Homma meni risujen katsomiseen ja siitä johtuvaan suunnistuksen jalkoihin jäämiseen ja pummeihin. Jonne sen sijaan porskutti erittäin hyvää vauhtia - sanoisin jopa maailmanluokan vauhtia. Muuten jukolajoukkueen valinta ei sitten helpottunutkaan poikien polkiessa samoille minuuteille. Lisänäyttöjä vielä vaaditaan, mutta näyttää siltä, että deltajengin johdolla on edessään kaikkien aikojen vaikeimmat valinnat.

Mobilia-sprintistä hurautimme Jonnen kanssa suoraan Urajärvelle. Luonnon keskellä kahdestaan aikaa viettäessämme huomasimme jälleen ihmisen yhteyden luontoon. Jollain tapaa sitä herää eloon, kun on luonnon kanssa tekemisissä. On tämä vaan hienoa - olla keskellä luonnon ääniä ja hiljaisuutta. Suunnistussuorituskin on parhaimmillaan yhteyttä maastoon. Suunnistuksessa on todella muutakin kuin kestävyyssuoritus hikipisarat valuen ja läkähdyksestä kärsivä urheilija yksin keskellä korpea - toki sprintit välillä ovat läkähdystä puistoissa. Huippuvireessä suunnistus on maastoharmoniaa. Sen huomasin, että harmonian saavuttaminen vaikeutuu, jos kartta on piirretty 'toisesta maastosta'.

Leirillä koin saavuttaneeni yhteyden Jukolan tyyppimaaston. Tätä tarkoitusta palvelivat perjantaina 'Rismalahti' ja 'Kytänkangas', lauantaina 'Salijärvet'(testi) ja 'Urajärvi' ja sunnuntaina ei-tyyppimaastossa fiilistelyä, minkä tarjosi 'Riihijärvi'. Olo on valmis niin maailman cupiin kuin Jukolaankin, joten nyt palauttelua ja kisoissa kaikki irti.

-jani-