Valoa syksyn pimeyteen

Inflaatio iski: pistelasku remonttiin

 

Kuten kaikki elävät orga(ni)smit, myös KurkoCup uudistuu jatkuvasti. Tänä syksynä ratamestarit tarjoilevat pimeän metsän koukuttamille ainakin kahdeksan uutta Kurko-maastoa. Kisakohtaisesti saattaa olla tarjolla myös aivan uusia tapoja mitata Kurkoilijoiden paremmuutta.

lottoarvonta

 

Suurin muutos nähdään kuitenkin KurkoCupin pistelaskussa. Viime vuosina on muutamissa osakilpailuissa ollut mukana sen verran niukasti naisia ja nuoria, että jo radan hyväksytysti kiertämällä on saanut hyvät pisteet Kurkottarissa ja Nassikoissa. Näin kokonaispistetaulukossa on merkityksellisemmäksi tullut kisojen määrä kuin niissä menestyminen. Tähän haettiin muutosta.

Tänä syksynä on Kurkoradoilla vain yksi tuloslista. Kurkot ja Prinssit/Prinsessat ovat toki omissa luokissaan, mutta Gubet, Kurkottaret ja Nassikat kisailevat samoista arvokkaista Kurko-pisteistä. Jos olet maalissa ”Gubbe”-radan kolmas, saat kolmannen sijan mukaiset pisteet, jos kymmenes, saat kymmenennen sijan pisteet – vaikka olisit oman ikä- tai sukupuolisarjasi kakkonen. Yhteispisteet lasketaan edelleen näissä kaikissa sarjoissa erikseen.

Toinen iso muutos koskee pistemääriä. Nyt kun varsinkin lyhyemmällä radalla pisteistä kisaa toivottavasti varsin runsaasti suunnistajia, niin Koordinaattorit rupesivat avokätisiksi. Kummankin radan voittaja saa osakilpailusta jopa 50 (viisikymmentä!) pistettä. Kakkonen kuittaa 45, kolmas 41, neljäs 38, viides 36 ja siitä eteenpäin pisteen välein 35, 34, 33, … neljännestäkymmenennestä sijasta lähtien hyväksytysti radan kiertäneille jaetaan vielä yksi kokonainen piste, ja epäkelvosta suorituksesta 0,5 pistettä. Nyt todellakin kannattaa lähteä viivalle; kotiin jääville ei edelleenkään pisteitä jaeta.

Helppo Elämä -sarjassa ei pistelaskentaa tehdä lainkaan. Vain osallistumiskerrat kirjataan. Näin voit nauttia syksyisestä metsästä ilman paineita pistelaskuista.

Junnu01B

 

Ensi viikon torstaina Vesalassa rävähtää. Hallitus jakaa kurjuutta, mutta KurkoCup pistää parasta pöytään. Tule ja korjaa pisteet kotiin!

 

Organisaattori Ossi

 

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *