Kurkopisteet
Spekuhärveli
KurkoCup ohjelma

1. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Mestarin herkut
2. osakisa:
Tulokset
Väliajat
A1-hajonta
3. osakisa:
Tulokset
Väliajat
A-hajonta
4. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Valokuvia
A-rata
Reittihärveli
5. osakisa:
Tulokset
Väliaikoja
A-rata
Gubbekärki
6. osakisa:
Tulokset
Väliaikoja
A-rata
7. osakisa:
Tulokset
Väliajat


Suunta Jyväskylä

Vaajakosken Terä

Aikaisempia Kurkocuppeja:
Kurkocup 2007
Kurkocup 2006
Kurkocup 2005
Kurkocup 2004
Kurkocup 2003
Kurkocup 2002
Kurkocup 2001
Kurkocup 2000
Kurkocup 1999
Kurkocup 1998


Mädin pokaali28.11.2008
15. KurkoCup oli ennätyssuosittu

Tilastopuolella tehtiin merkittävä hyppäys kun yhteenlaskettu kurkoilijoiden määrä nousi 151:een tämän vuoden sarjassa. Entinen ennätys kahden vuoden takaa oli 123. Kasvua on erityisesti tapahtunut Gubbe-sarjassa, joka pitää varmaan lopettaa, etteivät järjestelyt paisu liian suuriksi jatkossa.

Kurkopokaalit ovat tavan mukaan hukassa. Vain naisten kiertopalkinto päätyi oikealle omistajalle finaalin jälkeen. Jotta Mädin Ikea-hyllyyn saadaan vähän täytettä, niin pannaanpa tähän viereen kuva Mädin voittamasta pokaalista. Onneksi olkoon ja kai siellä Angelniemellä on jo tori varattu juhlia varten! Kurko-organisaatiota lämmittää erityisesti se, miten Mädi on oppinut rakastamaan Keski-Suomen nopeita maastoja.

27.11.2008
2008 Kurkocup on ratkennut!

Niinhän siinä kävi, että syksyn kurkoilun päätteeksi saatiin erittäin tiukat mestaruusskabat. Kurkoissa Tuomas Kari vei pisteellä sarjan ennen Timbe Joensuuta. Vaihtoehtoisesti laskien eroa koko sarjassa oli 3sek, sen verran Jonne jäi tänä iltana Mädistä. Antti Anttonen ainoana tuplakurkoilijana päätyi kolmanneksi 7 pojoa Mädistä. Larry Oikarisen notkahdus lopussa pudotti viime vuoden mestarin neljänneksi. Komeasti paluuta tekevä Jarmo Puttonen hyppäsi viidenneksi ennen tasaisen hyvin kurkoillutta Heikki Kettusta.

Kurkottarien voittoon nousi Merja Rantanen, joka voitti jokaisen starttaamansa lähdön. Yksi puuttuvä pistesaalis ei haitannut sillä ahkerasti kurkoiluja kiertänyt Sari Anttonen jäi lopulta 4 pistettä. Maaret Rantanen vei pronssin selvästi ennen Laura Hokkaa.

Tuomas vei kurkot Ja Merja kurkottaret

Gubbe-sarjan voittaja Ossi Heikkilää ei finaalissa nähty. Ei tarvinnut, kun sarjan voitto oli varmistunut jo ennen viimeistä starttia. Pekka Noponen kiitti ja otti toisen osakilpailuvoiton turvin tukevasti kakkostilan. Loppujen lopuksi eroa ei jäänyt kuin 3 pojoa. Esa Järvenpää jallitti Take Tyynelän kisassa kolmospaikasta.

Junnujen kohtuullisen vähäverisessä kisassa saatiin veretseisauttava loppuratkaisu kun suvereenisti alkukautta hallinnut Lauri Hyttinen jätti toisella "Kaapro-hajonnalla" yhden rastin väliin. Konsta Mehto korjasi junnujen kärkiajalla itsensä kokonaiskisan voittajaksi. Topias Peltonen oli kolmas ennen Tuukka Senttulaa.

Kurko-organisaatio kiittää kurkoilijoita. Ensi kaudella onkin sitten vuorossa jo 16. KurkoCup!

Maltan tuskin odottaa...

27.11.2008
Kurkokurko ratkaisi voittajat

Nojosniemen Kurkokurko oli tällä kertaa helppoa kauraa rutinoituneelle kurkoporukalle. Syksyn tasaisin kisa käytiin notkeilla urilla, joita kurkoilijat toisilleen talloivat. Finaalin nopein kurko oli Antti Anttonen. Kurkottarissa Merja Rantanen oli ylitse muiden. Läheltä piti ettei Merja tullut ekana metsästä, matka viimeiseltä maaliin takaa-ajajien valoissa ei sujunut kuitenkaan ihan täydellisesti. Vuoden 2005 kurkoiluun verrattuna hylkyjä tuli todella vähän. Jotain on siis opittu. Sen sijaan pääkopassa tuntuu olevan todella monella vikaa, kun lumisesta maastosta tulleilla oli ensimmäinen kommentti: "Olihan hienoa!". Kurkotulokset kokonaiskisasta kohtapuoliin...

Isompi kivenmulkura 23.11.2008
Karu finaali tiedossa!

Kurkokurko kutsuu karuun finaaliin. Vuoden 2005 legenda Nojos-kurko vedetään uusintana. Tällä kertaa ratamestarit ovat varmistaneet, että jonkinlaisia sijaintiepäselvyyksiä on lähes jokaisella rastilla. Lippuja ei ole ja heijastimetkin hukkuvat varmaan lumikinoksiin alkuviikosta. Pelkkään rastien vientiin meni oikomalla 2.50 - sunnuntaina ennen lumisateen alkua - eikä kaikkia rasteja saatu edes vietyä. Nojosniemi on hurjassa kunnossa ja Kurkokurko odottaa. Opastus löytyy vasemmasta reunasta.

Pieni kumpare Leppävesi näkyy


21.11.2008
Kurkofinaalissa vielä panosta

Ennen päätöskurkoilua tilanne kokonaiskisan osalta on vielä auki kolmessa sarjassa. Ainoastaan Gubbe-sarjan kulta on jo jaettu, kun sarjaa rautaisella kädellä hallinnut Ossi Heikkilä on jo 23pojon karkumatkalla ennen Pekka Noposta. Tässä sarjassa käydään vielä kunnon käsirysy hopeasta ja pronssista, kun Tarmo Tyynelä ja Esa Järvenpää puhaltelevat Noposen niskaan.

Miesten sarjassa Etelä-Euroopasta vauhtia hakenut Tuomas Kari villitsi faninsa ja hyppäsi kärkeen. Pahin kilpakumppani Timbe Joensuu ei lumisesta Hintusvuoresta tykännyt vaan otti hyytävän hylsyn. Eroa ennen finaalia 6 pistettä. Mahdollisuuden voittoon on vielä Larry Oikarisella, joka sortui Hintusvuoressa pidempään viimeisen rastin hajontaan, kärkeen matkaa 9 pistettä. Nandi Anttosella on vielä teoreettiset mahdollisuudet, jos kaikki muut epäonnistuvat finaalissa.

Kurkottarissa Merja Rantanen kavensi Sari Anttosen etumatkan yhteen pisteeseen. Maaret Rantasella on myös mahdollisuudet, jos kärkipari kompuroi finaalissa. Junnuissa voitto on kahden kauppa, Lauri Hyttinen ja Konsta Mehto ratkovat mestaruuden.

20.11.2008
Mädi kyykytti

Hintuskurkossa päästiin pitkästä aikaa nauttimaan mukavan lumisesta maastosta. Höpöhöpö-hajontojen isä, Kaapro Häkkinen oli päivitellyt jopa vähän karttaa, mutta se ei auttanut kovin paljoa. Kuumana tuikkineet kurkoilijat etsiskelivät rasteja tälläkin kertaa oikein urakkapalkalla. Nopein noppe oli kuitenkin viime kerran väliin jättänyt Tuomas Kari, joka tuli muina miehinä pois metsästä kolme minuttia ennen muita. Viimeisen rastin hajonnan ansiosta vuoden 92-juniorisankari Mikko Lepo meinasi kuitata next best pisteet, mutta lopussa Valkolan vahtikoira pääsi kuittaamaan edelle. Taistelu kokonaiskilpailun kärjessä on äärimmäisen tiukkaa, koska Timbe Joensuu joutui tällä kertaa toteamaan rastit liian vaikeiksi ja tuli pois. Tytsyissä ekana taisi olla Merja ja muista tilanne selviää, kunhan tuloslistat saadaan avattua... Kurkojen radasta saa käsityksen tästä linkistä: A-rata

Ensi viikolla vedetään Kurkofinaalissa yhden legendan uusinta. Aika moni arvaa missä, kun kerrotaan, että siellä ei yleensä hyväksyttyjä tuloksia tule... Pysykää kanavalla!

Start
Mestari lähestyy viimeistä Valkopaidat jonossa
Lepo ja muut asennossa
Merja ja Ossi - taas
Maaliin Nandi ja Mikko
Mädi ja Larry Juhlakansaa

16.11.2008
6/7

Peli kovenee, mutta niin kovenevat kurkoilijatkin. Hintuskurko kurkkii jo oven takaa, kisakeskus löytyy Kanavuoren koululta. Maasto iskussa, vesi/lumi ja juuri raivattu 50m leveä 4-tielinjaus antaa maukkaat puitteet Kurkoille. Matkaa lähtöön 500m, radat 6,9km ja 4,9km. Mäkeä on kohtuullisesti. Silvu plee!

14.11.2008
Kärkikahinat alkavat hahmottua

Tourukurkon tarkistetut tulokset toivat pari ikävää hylsyä ykkösrastilta. Aikoja korjattiin samalla arviolta 2.40, mikä lienee vähän alakanttiin. Väliaikataulukko on rumaa katseltavaa, kun osalla lipsasti ylimääräiset leimaukset jo ykkösellä ja loppumatkasta goat sekotteli väliaikabittejä. Pistelaskukin on taas hoidettu.

Kaikki muistavat kurkoilun pistelaskusysteemin, joka sallii yhden osakilpailun epäonnistumisen tai väliinjätön - kunhan se ei ole kurkofinaali. Tämän perusteella voidaan spekuloida vähän kokonaistuloksia, kun kaksi osakisaa on jäljellä. Tämä tapahtuu sillä oletuksella, että voittajalle on jaossa vielä 40 pistettä ja heikoin tulos jää pois.

Kurkoissa kärjessä pötkii neljän tuloksella Timbe Joensuu (67), mutta Larry Oikarinen ja Tuomas Mädi Kari ovat vain neljän pisteen päässä. Nandi Anttosella on vielä jonkinmoiset mahdollisuudet nousta kärkeen (51). Lähinnä teoreettisia ovat Heikki Kettusen (38), Jarmo Puttosen (35) ja Jari Liuhan (33) mahdollisuudet. Muut ovat jo hävinneet pelin voitosta. Uskomatonta kunniaahan on vielä jaossa.

Kurkottarissa Sari Anttonen on ainoana kiertänyt joka lähdön. Neljän yhteenlaskettu pistemäärä (69) pitää piikkipaikan, mutta kaikki kolme osallistumaansa osakisaa voittanut Merja Rantanen väijyy 9 pojon päässä (60). Ihan huonosti eivät ole pullat uunissa Maaret Rantasellakaan (57), mutta Laura Hokalle tulee kiire (51), jos Sari juoksee loputkin osakisat.

Gubeissa kokonaiskisa lienee kahden kauppa. Ossi Heikkilä on vahvoilla (75), Pekka Noponen pyristelee vielä hennolla näkötuntumalla (64). Jos kärkipari sairastuu tai päättää vaihtaa partypokeriin, on muutamalla miehellä vielä mahdollisuudet voittopisteisiin: Tarmo Tyynelä (48), Esa Järvenpää (47), Heikki Kekoni (45) ja Jouni Savelainen (42). Muille voi sanoa vaan että voi voi.

Junnuissa Lauri Hyttisellä on maksimipisteet pohjalla (80), sitkeästi tuntumalla pysyy kuitenkin Konsta Mehto (71). Ainakaan hylsyä ei kannata Laurin viimeisessä kisassa ottaa... Topias Peltosen tilanne on taas sitä teoriaosastoa (47).

14.11.2008
Tourukurkossa Nautiskeltiin isolla N:llä

Aaveet metsään
Tourukurko ei pettänyt odotuksissa. Lähtöviivalle ilmestyi jälleen mahtava joukko metsään kaipaavia. Goat-kokeilu sujui hienosti.

Miehissä syksyn ensimmäisen otti Timbe Joensuu Larryn hyppiessä heti perässä. Jani Heikkinen olikin sitten varsin mukava yllätys kolmannella sijallaan. Naisissa Merja Rantanen vei lyhytratalaisia helposti. Eroa Lauraan tuli reilu 5min. Gubet vei Jyrki Saarivaaran ja Heikki Kekonin dieseljuna. Junnujen sarjassa ei vältytty loppukiriltä tälläkään kertaa.

Suurin osa väliinjätöistä oheisessa listassa:
Kurkot: 4x rasti10, 11x r12, 1xr13, 2xr15, 5xr18, 2xr20, 1xr22
Gubbe: 17x rasti10, 2x r11, 1x r13, 1x r14, 6x r15, 1x r16, 11x r17, 1xr19

Lähdön odotus Peli käynnissä
Liuha metsässä Kyllä nyt jo naurattaa
Purkua odotellessa Siis, missä oltiin?
Kuvat: Touho

12.11.2008
Tourukurkossa uutta länsirintamalta

Tämän viikon Tourukurko heittää suunnistajille uusia haasteita. Ratamestari Richard van Camp ottaa käyttöön Goat suunnistuksen. Kisamatka kurkoissa on 6,8km ja muilla 5,6km. Kartta on 1:7500 ja yllätys yllätys, se on muovikotelossa! Kilpailukeskus löytyy Palokan hiihtomaasta.

Erikoisuutena Tourukurkossa kokeillaan Pohjois-Amerikassa yhteislähtökilpailuissa suosittua Goat suunnistusta, jossa kilpailija voi jättää jonkin rastin käymattä. Goat konseptiin kuuluvaa vaihtoehtoista rastia ei vielä tällä kertaa kokeilla.

Kaikilla radoilla alussa perhoslenkit. Perhoslenkit kierretään normaalisti numerojärjestyksessä ympäri, jonka jälkeen alkaa Goat. Goat osuudella kilpailija saa jättää yhden vapaavalintaisen rastin käymättä. Rastin skippaaminen ei ole pakollista, koska ylimääräiset leimat ei vaikuta lopputulokseen.

Järjestelytoimikunta veikkaa, että tämän kurkoilun tuloksia tutkitaan vielä pitkään ja hartaasti. Onneksi syksyn pimeitä iltoja on riittävästi. Tervetuloa koekaniineiksi kurkoilijat!

9.11.2008
Tarkennettuja tuloksia

Pikkuisen kun tuloksia sorvailtiin, niin johan saatiin uutuusarvoa myös uutisointiin. Tarkastuslaskennassa tutkittiin mm. poikien hiustilannetta ja niinhän siinä kävi, että Konsta Mehdon aikainen kaljuuntuminen paljastui. Eli voitto Laurille kolmannen kerran.

Pistetilannekin on taas päivitetty. Ja torstaina sitten Tourukurkoon.

7.11.2008
Anttonen ja Rantanen

HirvasKurkoilussa kokeiltiin vauhtikestavyyttä ja hyväksi se kurkoilijoilla havaittiin. Kurkojen 5,4km rata poljettiin 27.31 Antti Anttosen ja Ronny-lampun toimesta. Tuomas Kari juoksi koko matkan hajutuntumalla Nandiin, eroa miesten välillä oli parhaimmillaan 9 sekuntia rastilla 12 Tuomaksen vetäessä. Matkalla viimeiselle rastille Nandi kiihdytti ohi ja loppusuoran tiepätkällä ei antanut toisen nopsajalan yllättää. Kärkiparin jälkeen saatiinkin sitten odottaa puoli päivää, kunnes n. kolmen minuutin päästä maaliin tuli Timbe Joensuu.

Reipasta oli vauhti myös kurkottarissa Rantasen Merjalla, joka kipitti 4,5km radan alle 29min, tosin Ossi Heikkilä pinkoi matkan vielä melkein minuutin kovempaa. Laura Hokka ja Sari Anttonen vievät loput mitalit. Gubeissa himmeät sijat ottivat Pekka Noponen ja Jari Kaitajärvi. Junnuissa Konsta Mehto vei Lauri Hyttisen päänahan 10 sekunnilla. Topias Peltonen oli kolmas.

Kurkoilu on jo yli puolivälin ja pikku hiljaa alkaa kärki erottua. Pistetaulukko päivitetään sitten kun tulosten protestiaika on kulunut umpeen. Ensi viikolla kisataan sitten TouruKurkossa. Ehkä siihen mennessä...

Nandi ja Ronny
MerjaOssi

2.11.2008
Hirvaskurko odottaa...

Lepäämään ei pääse kukaan, Hirvaskurko kutsuu mukaan! Uusi kurkojärjestäjä Xe4 hyppää hommiin ja tarjolla on makeaa mahan täydeltä. Kurkot spurttaavat 5,4km matkan ja muille on matkana 4,5km. Hajonnat on taas käytössä, hajontana hieman normaalia raskaampi perhonen, mehtäsikaperhonen. Maasto kangassuppamaastoa, jossa voi joutua reitinvalinnasta riippuen ylittämään yhden ojan.

30.10.2008
Uutta mestaria tarjolla

Saanivuoren kurkoilussa ei päästy sateesta nauttimaan. Paitsi yli 1½h taivaltaneet. Epätasapainoisten hajontojen ansiosta saatiin uudet mestarit joka sarjaan. Kurkojen nopein oli vahvasti temmeltänyt Pellon Olli-Markus Taivainen, jolle Tuomas "Topinalistaja" Kari jäi 10sek. Kolmas oli kestomenestyjä Larry Oikarinen 24sek kärjestä. Iloinen yllätys oli Kurko-Old-Man Jones Kahelinin paluu ja suoraan neljännelle sijalle ennen syksyn positiivista yllättäjää Heikki Kettusta.

Kurkottarien sarjassa Marttiina Joensuulle näytti kelpaavan vanhempien miesten seura ja voitto lohkesi muikealla erolla ennen hulppeasti kokonaiskisan kärjessä porskuttavaa Sari Anttosta. Maaret Rantanen oli kolmas.

Gubbe-sarjassa D-hajonnan Pekka Noponen oli nopein vaikka emit-läpyskän sähköhäiriöt saivat sydämen tykyttämään tuloslaskennassa. Armo kävi. Ei toiste. Toiseksi hypähti B-hajonnan Esa Järvenpää ennen C-hajonnan Ossi Heikkilää, jonka johto yhteiskisassa 10 pisteeseen. Junnujen selkeä ykkönen oli Konsta Mehto jolle Topias Peltonen jäi 6½min. Lauri Hyttinen pysyi kolmossijan turvin kokonaiskisan kärjessä.

Kurkojen sarjassa Larry Oikarinen ja Tuomas Kari jakavat kärkipaikan 46 pisteellä. YönTimo Joensuu väijyy neljän pisteen päässä. Heikki Kettunen on neljäntenä, eroa kärkeen on kuitenkin jo 17pojoa.

29.10.2008
Saanikurkossa seuraavaksi

Tulospalvelu pisteli parastaan ja JussiKurkon tulokset on nyt lopullisesti arvioitu. Sinänsä mukavaa on, että jo huomenna on mahdollisuus saada tulokset uudestaan sekaisin. Hyvällä tuurilla niitä ei selvitetä enää koskaan.

Saanivuoressa kurkoilla on matkaa 6,90km ja muilla sarjoilla 4,44km. Ihanneaikoja ei ole, mutta voittajien ajat ovat varmaan melko kovat. Rastilippuja ei ole, mutta pienet heijastimet killuvat pääosin melko korkealla. Tosin eivät aina. Radat on pakattu niin pienelle alueelle, että todennäköisesti selviää jopa ilman lamppua. Ainakin jos on lepakko. Kaikki kivikot on yritetty välttää, siinä kuitenkaan onnistumatta. Kartta on jaettu kahteen osaa. Karttapohjoisen osoittaessa eteenpäin löytyy radan alkuosa vasemmalta puolelta. Kun et löydä vasemmalta lisää rasteja, käytä oikeanpuoleista karttaa loppumatkan aikana.

Kurkoilukeskus on Saanivuoren päällä metsäautotien päässä, opastus Kivilammen takaa.

Tarkkaavaista kurkoilua ettei vaarantava virhe yllätä!

24.10.2008
JussiKurkossa uusia kärkinimiä

Mukavassa syyssäässä juostiin kauden toinen KurkoCup Kari Hytösen mestaroimilla radoilla. Kurkokärkeen karkasi viime vuoden mestari Larry Oikarinen, joka ratkaisi pelin itselleen kolmanneksi viimeisellä rastilla. Tuomas Kari jäi 25sek ja Timo Joensuu 3sek lisää (vanh. tietoa: toim. huom.).

Yhteistuloksissa kärkeen rynnisti Timbe Joensuu 32 pisteellä, mutta Larry on vain pisteen perässä eikä Tuomakseenkaan matkaa ole kuin 3 pojoa.

Kurkottarien sarjassa nopein oli Sari Anttonen, jolle Laura Hokka jäi 1½min ja Maaret Rantanen jo 6min. Juniorit voitti viime viikon tapaan Lauri Hyttinen ja saman tempun teki gubbe-sarjassa Ossi Heikkilä. Yhteistuloksissa ainoana kaksi starttia jaksanut Sari hyppäsi selkeään johtoon ennen viime viikon voittajaa Merja Rantasta. Ossi hallitsee gubbeja rautaisella otteella, Niklas Björkqvist pitää kuitenkin huolen siitä, että lepsuiluun ei ole varaa. Junnuissa Laurin johto on jo 22,5 pojoa Konsta Mehtoon.

JussiKurko oli todellinen yleisösuosikki, matkassa oli kaikkiaan 77 kurkoilijaa! Ensi viikolla Saanivuoreen!

Viivaviidakkoa


19.10.2008
JussiKurkoa pukkaa

Tuskin on ehtinyt tossut kuivua ja lamput latautua kun jo uudestaan pitää rynnätä kurkoilemaan. JussiKurko nimittäin odottelee jo Jussilanperällä. Elokuussa joeksi yltynyt Vuohipuro on taas kurissa ja kurkoilijoille tarjoillaan mukavat kinkerit. Päämatkana 6,3km ja sivusutaisuna 5,5km. Parkkipaikat ovat pikkuteiden varsilla, malttia, matkaa kartanjakopaikkaan saattaa tulla muutama sata metriä osalle porukkaa. Eli lisätestinä vaatii suunnistusta päästä autolta kartanjakopaikalle, ollaan korvessa... Niin ja opastus on kutakuinkuin täältä.

Vuohipuron vartta

16.10.2008
KinkyKurko oli nimensä veroinen

Voitto häämöttää??Ratamestari Vesa Klemettinen onnistui taikomaan Kinkovuoreen kurkocup-tasoisen kisan. Rata oli erittäin vaikea ja vaarallinen. Kun vielä lisäksi järjestäjien rukouksiin vastattiin ja viikon pouta vaihtui kunnon vesisateeseen, saatiin ensimmäisestä vuoden 2008 kurkoilusta täydellinen elämys. Kurkojen nopein Pasi Ikonen totesi maalissa: "Tämän pahempaa ei voi olla!" Ole Pais huoletta, kyllä voi!

Reippaassa syksyn vesisateessa lähtöpaikalle kerääntyi reilut 60 kisaajaa. Ennen lähtöä 45v syntymäpäiviään viettänyt Pekka Noponen lupasi jokaiselle hänet gubberadalla voittaneelle Kurko-tuotteen. Tarjous otettiin vastaan taputuksin.

Pimeä metsä teki sitten tehtävänsä. 7km ja 5,4km radat osoittautuivat ainakin riittävän pitkiksi. Nopeiten metsästä selvisi gubberadan Ossi Heikkilä, joka tienasi siis maksimipisteiden lisäksi yhden Kurkon. Toisen Kurkon vei vahvan loppukirin ansiosta naisten nopsin Merja Rantanen.

Kurkojen sarjassa viimeisellä rastilla ensimmäisenä leiman korttiinsa löi Jarkko "Hoopelo" Liuha. Perässä iskivät Timbe Joensuu ja Pasi Ikonen. Maalissa Pasi oli ensimmäinen oikean tuloksen saanut ja Timbe toinen. Tai jotain sinnepäin...

Ensi viikolla kurkoillaan Jussilanperällä. Sielläpäin on ennenkin järjestetty hyviä kisoja, pari vuotta sitten kurkoilut ihanassa lumihangessa ja pari kuukautta sitten am-viesti tulva-alueella. Maltamme tuskin odottaa...

Kuvia kurkoilusta:
Merja tohkeissaan Noponen on 45 Lähtörynnistys Ossi vie Timbe ja katseen palo Paha-Pasi oli paras

Pasin reitinvalinnat (tai siis toteutus, tuskin nämä valintoja olivat)...

15.10.2008
Loput 5 kysymystä...

Jatkoa toissapäiväiseen kysymyslistaan ja vastauksethan kysymyksiin löydät tämän sivun lopusta...

Kysymykset:
6. Minä vuonna kurkoilussa on ollut eniten osallistujia (yhteensä kaikissa sarjoissa)?
7. Ketkä ovat voittaneet sarjansa maksimipistein?
8. Kuka taas on voittanut sarjansa ilman yhtään osakilpailuvoittoa?
9. Missä kurkoilussa ja minä vuonna on kaikkien sarjaan osallistuneiden kilpailijoiden suoritukset hylätty?
10. Monesko KurkoCup-vuosi nyt on menossa?

13.10.2008
Tiesitkö tämän kurkoilusta?

Alkuvuosien tilastot ovat vähän hukassa, mutta saadaanhan sitä tietokilpailut aikaiseksi viimeisen 10 vuoden aineistollakin. Testaa kurkotietosi seuraavien kysymysten avulla. Pistearviointi:

>7 oikeaa vastausta: tosikurko
4-6 oikeaa vastausta: peruskurko
1-3 oikeaa vastausta: läheskurko
ei yhtään oikeaa vastausta: sarahpalin.

Vastaukset kysymyksiin löydät tämän sivun lopusta...

Kysymykset:
1. Kenellä on kurkoilun ylivoimaisin kokonaispistevoitto ja mikä vuosi se oli?
2. Kenellä taas tiukin kurkomarginaali viimeisen 10v aikana?
3. No kuinkas suuri se suurin kurkottarien kokonaispistevoittomarginaali on ja kenellä se on? (pisteet 5 pisteen tarkkuudella)
4. Kaikkihan muistavat, että Larry Oikarinen voitti viime vuoden kurkoilun 69 pisteellä. Kuka ja milloin on tehnyt saman tempun?
5. Gubet saivat oman sarjan vuonna 2000, mutta jo vuoden 1999 tuloksiin laskettiin paras gubbe. Kuka tuo Jonne Lakasen kanssa saman pistemäärän saanut gubbe oli?

Loput 5 kysymystä huomenna ettei mene yöunet... jos tässä vaiheessa olet vielä tasan nollan pisteen vauhdissa, lienee parasta juosta parikymmentä kurkoilua ja koittaa sitten uudestaan.

12.10.2008
KinkoKurko tulee, nyt tarkkana!

Ensimmäinen kurkoilu lähestyy kuin keväinen sade. Onneksi keväästä ei ole tietoakaan ja sadekin saadaan paikalle vain tilauksesta. Ensimmäisen kurkoilun strategiset mitat ovat hyvin tutun oloiset, kurkoilla matka on 6,9km + 100m, kurkottarilla, gubeilla ja nööseillä 5,4km. Molemmilla radoilla hajonta alkaa pienellä fyysisellä koetuksella ja jatkuu perhoslenkeillä. Ratamestari pyrkii kiertämään pahimmat kivikot, mutta maaston luonteesta johtuen tukeva teippaus on suositeltavaa. Radoilla on runsaasti rasteja ja ne menevät useasti ristiin. Kannattaa olla tarkkana, jotta kiertää rastit oikeassa järjestyksessä. Väärässä järjestyksessä kiertäneet hylätään armottomasti selityksistä huolimatta.

Opastus kilpailupaikalle: Opastus

Ensimmäisessä kurkoilussa on myynnissä Kurkokortteja, hinta on vaivaiset 21e ja sillä naurettavalla summalla saa kirmata kaikki tämän syksyn kurkoilut. Jos et omista Kurkokorttia, et ole vielä valmis elämään! Kärsimään pääsee kyllä osakilpailukohtaisella maksullakin.

KinkoKurkossa tavataan!

25.9.2008
Kurkocup 2008! Vain eläville!

1. to 16.10. klo 19 Kinkokurko
2. to 23.10. klo 19 Jussikurko
3. to 30.10. klo 18 Saanikurko
4. to 6.11. klo 18 Hirvaskurko
5. to 13.11. klo 18 Tourukurko
6. to 20.11. klo 18 Hintuskurko
7. to 27.11. klo 18 Kurkokurko Opastus

Kilpailuohjeet:

Kurkocup on Suunta Jyväskylän ja Vaajakosken Terän järjestämä yösuunnistusaiheinen kilpailujen sarja, jonka kurkokilpailut järjestetään pääosin pimeässä metsässä. Tänä vuonna yllätyksenä on Rasti E4:n järjestämä osakilpailu.

Sarjat:

Neljä cupsarjaa, miehet (kurkot), naiset (kurkottaret), gubet (lerppakurkot) (ainakin yli 40-vuotiaat) sekä nassikkakurkojen sarja (alle 16-vuotiaat). Jos nassikoita on kovin vähän, tasa-arvon nimissä heidät yhdistetään kurkottarien kanssa samaan sarjaan.

Lähdöt:

Tapahtuvat osin yhteislähdöllä osin väliaikalähdöillä ilmoitettuina aikoina. Ole ajoissa paikalla ettet jää Kurkojunasta.

Matkat:

Kurkoilumatka on maastokohtainen 30-60min, joskus toki on pidempiäkin kurkoiluja nähty... Eli kilometreissä 4-7km. Jos maasto on lumen valtaama yli 5-10cm korkeudelta, niin silloin on suosittava polkurikkaita ja mahdollisimman turvallisen kurkoilun mahdollistavia kulku-uria. Erilaisia teemoja voi olla tänä vuonna myös tarjolla...

Rastit ja leimaus:

EMIT-leimaus. Kilpailijoiden on täten huolehdittava oma EMIT-kortti mukaan kilpailuun. Rastit on merkitty maastoon pääsääntöisesti heijastimella ja EMIT-leimasimella tai vastaavalla.

Toiminta kilpailupaikalla:

1) Lueta korttisi sisään. Tästä tiedetään ketkä jäävät metsään ja voidaan ryhtyä etsintätöihin.
2) Nollaa korttisi ennen lähtöä. Ja muista tehdä nämä osat 1 + 2 tässä järjestyksessä.
3) Käy oikeilla rasteilla kurkoilun aikana. Muista että jury on armoton, väärillä rasteilla käyneet hylätään kurkovarmasti.
4) Maalileimauksen jälkeen pura korttisi tietokoneelle (250-leimasin).
5) Ihastele miten alistit kavereita kurkoilussa!

Kartat:

Kartat ovat eri normein (mittakaavat 1:2000-20 000) tehtyjä, erilaisten kartoittajien henkilökohtaisia näkemyksiä maastosta (taideteoksia) ja kartoissa on valmiina ratapainatus ja joskus jopa rastimääritteet.

Opastus:

Opastus kurkoilupaikoille löytyy osakilpailuluettelon linkeistä, kunhan ne ehditään sinne upottaa.

Maksut:

Kurkokilpailukohtainen 4 euroa/kerta. Myynnissä on myös pahasti addiktoituneille kurkokorttia tasahintaan 21 €, joka sisältää kaikkien seitsemän kurkoilukerran osanottomaksut. Joitakin hajanaisia kurkokortteja saatetaan myös jaella epämääräisin ei valoa kestävin perustein.

Palkinnot:

Kurkocupin yhteiskilpailussa kilpaillaan arvokkaista kiertopalkinnoista. Vuodelta 2007 kurkotitteleitä puolustavat Lauri Oikarinen, Laura Hokka, Ossi Heikkilä ja Konsta Mehto.

Pistelaskusysteemi:

Kurkokilpailuvoitosta saa 20 pistettä, toisesta sijasta 17 ja kolmannesta sijasta 15. Tämän jälkeen 12,11,10 jne. Jokainen radan läpäissyt saa kuitenkin 1 pisteen ja pelkästä matkaan uskaltautumisestakin puolikkaan. Yhteispisteisiin lasketaan kuuden parhaan kilpailun pisteet, joista yksi on joka tapauksessa Kurkofinaali. Tuli pisteitä tai ei.

Tasapelin kohdatessa se joka oli finaalissa parempi voittaa. Jos näinkään ei saada selvyyttä??... verrataan voittoja, kakkostiloja, kolmostiloja jne., niin pitkälle, että voittaja saadaan selville.

Cupin organisaattorit:

Jarmo Oikarinen p. 0400 623055 E-mail: jarmo.oikarinen_metso.com
Jyrki Saarivaara p. 040 5454469 E-mail: jyrki.saarivaara_kolumbus.fi

Onnea 15. kerran järjestettävään juhlakurkoiluun!Vastaukset kysäreihin:
1. Jouni Kahelin, 2004, 51 pistettä
2. Vesa Klemettinen, 2000, 1½ pistettä ennen Marko Väisästä
3. Merja Rantanen, 2005, 70,5 pistettä
4. Jouni Kahelin, 1999, 69 pistettä
5. Jaska Raento, 1999, 5 pistettä
6. 2006, 123 kurkoilijaa
7. 2004 Riku Martikainen ja 2005 Markku Oikarinen
8. 2005 Jouni Kahelin, Kurkot
9. 30.11.2005 Nojosniemen kurkosarjassa hylättiin k