Ralli jatkui viikonloppuna!

Kevätyön viestistä oli palauduttu ja katseet suunnattu jälleen kohti Varsinais-Suomea.

Vuorossa oli Saaristorastit, Ankkurirastit sekä Huippuliigan avannut Silja-Rastit. Perjantain Saaristorasteilla Lauri Oikarinen jatkoi hyviä otteitaan ollen kovatasoisen kilpailun seitsemäs alle kaksi minuuttia kilpailun voittanutta HS:n Olli Ojanahoa hitaampana.

Toinen Teräsmies viivalla oli Tuukka Jurvakainen. Tuken suoritus kaatui pieniin virheisiin, eikä kulkukaan ollut tällä kertaa aivan timanttista.

Tulokset

Lauantaina vuorossa oli perinteiset Ankkurirastit. Järjestävän seuran Angelniemen Ankkurien kilpailut ovat aina olleet tasokkaat ja hyvin järjestetyt. Niin oli myös tänäkin vuonna.

Vilpoinen keli ja viiltävä viima ei haitannut Toni Saarta vaan mies paukutti viiltätävän suorituksen josta palkintona toinen sija. Voittoon juoksi Tampereen Pyrintöön tänä vuonna vaihtanut Johan Runesson 1:22 Tonia nopeampana. Kilpailun kolmas oli vaivat selättänyt LS:n Aleksi Anttolainen. Muilla Teräläisillä oli enemmän ja vähemmän ongelmia. Virheitä tehtiin urakalla ja se näkyi luonnollisesti tuloslistalla. Toiseksi parhaana Teräläisenä miesten pääsarjassa oli ikinuori  Petri Saari sijalla 13., mutta eroa voittajaan oli jo yli 6,5 min.

10 sakkiin itsensä kiilasivat Janne Hartman ollen neljäs H45:ssa ja H65-sarjassa Ensio Lakanen ollen yhdeksäs.

Tulokset

Kuvat: Ilkka Saarimäki

Sunnuntaina katseet käänneettin Paimioon jossa vuorossa oli Huippuliigan avaus ja kansalliset Silja-Rastit. Huippuliigan avauksen keskimatkallla Teräläisiä edustivat Saaren veljekset Toni ja Aki. Muut Teräsmiehet oli arvottu H21 keskimatkan A3 sarjaan. Lisäksi Larry Oikarinen testaili kuntoaan A-pitkässä.
Vauhdikas, selkeä ja näkyvyyden suhteen helppo maasto ei antanut armoa pienillekään virheille. Toisaalta tossun oli myös liikahdettava railakkaasti jos aikoi kärkisijoille.

Saaren “kauhukaksikko” ei yltänyt parhaimpaansa, kulku ja terävyys oli hieman hukassa, vaikka suunnistus olikin ok balanssissa niin sijat 34. (Toni) ja 38. (Aki) eivät todellakaan olleet sitä mitä äijät kisasta hakivat.

A-sarjoissa kuitenkin nähtiin hienoja otteita ja koko porukka nasautti mukavat tulokset tauluun. Tuloslista oli Teräläisittäin erittäin mukavaa luettavaa. Terän pitkänhuiskea Ilari Sulkula täräytti pohjat maalin tultuaan ja otti maukkaan voiton sekuntia ennen Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläistä ja Veli Kangasta. Tiukan kilpailun neljäs oli jalkavaivat selättänyt Petteri Huikko 26 sekuntia Ilaria hitaampana. 10 sakkiin itsensä kiilasi vielä Pete Saari, joten kokonaispanos tässä sarjassa oli vähintäänkin hyvä.

A-pitkällä Larry Oikarinen jatkoi jälleen hyviä otteitaan ollen kolmas vajaat kolme minuuttia Ikaalisten Nousevan-Voiman Vesa Taanilasta. Vakuuttavaa jälkeä jälleen paluumuuttajalta.

H45:ssa Janne Hartman ei aivan saanut samanlaista “draivia” päälle kuin lauantaina, mutta jälleen kelpo juoksu jolla lohkesi sija kymmenen. H70-sarjassa kestomenestyjä Heikki Rusko ylsi 10 sakkiin ollen seitsemäs.

Tulokset

Kilpailukausi jatkuu heti ensi viikonloppuna Mynämäellä kun vuorossa on FinnSpring- viikonloppu. Launtain viestiin Terä asettaa kaksi terävää jooukkuetta miesten pääsarjaan. Sunnuntaina luvassa on pitkämatkan näyttökilpailu ja Huippuliigan toinen osakilpailu.

Kausi on saatu mukavasti käyntiin ja parin viikon päästä on jo luvassa kevään klassikko-viesti Tiomila Göteborgissa.