Jukola 2015

Jukola2015Kellariranta

Vaajakosken Terä lähti Louna Jukolaan matalalla profiililla. Joukkueen sisällä potentiaali oli tiedossa, mutta henkseleitä ei paukuteltu edellisvuosien tyyliin. Patruuna Palonen nimesi hyvin odotetun joukkueen juoksujärjestyksineen seuraa edustamaan.

Aloitusosuus antoi osviittaa tulevasta, useat etukäteen kärkeen ennustetuista joukkueista pummaavat itsensä ulos jo alkuvaiheessa. Maaston vaativuus taisi sittenkin yllättää alun laukkaosuuden jälkeen. Terä I ja Toni Saari selviää kunnialla, vaikka useita virheitä matkalle sattuu. Lidingön kakkosjoukkueen (ykkönen vaihtaa sijalla 105. ja ero 9.50) Hector Hainesin tossu on kevein lopussa ja aloituksen paalu tukholmalaisille. Tappituntumalla mm. KOOVEE ja KR. Toni Saaren vaihtosijoitus 50, ero 2.45 kärkeen.

Jukola2015ToniPressissä

Toisella osuudella Petteri Huikko aloittaa totutun vahvasti, sija nousee ja selkää tulee vastaan. Nelosrastin tietämillä vastaan tulee seinä kun nilkka vääntyy pahasti. Hutteri jatkaa matkaa, mutta tuskallisen hitaasti, lopputuloksena keskeytys, joka toki oli ainoa oikea ratkaisu. Vaihtoalueella kolmannen osuuden Petri Saari pitää lämpöä yllä ja aavistelee pahinta kun kärjessä ei meidän miestä näy. Kun tilanne selviää, niin ensimmäinen ajatus on jatkaa viestiä kunhan puoli tuntia kärjen vaihdosta on kulunut. Pete lähettää terveiset loppupään jätkille ”Kaikki juoksee, ei tänne vakoileen olla tultu”.

Jukola2015SiihenLoppuiKananLento

Kaikki juoksi, Pete loistavasti, Lasse ja Nandi ei ihan parasta esittäen. Jonne veteli kutosen pääosin kärjen vauhtia, mutta 2 km ennen vaihtoa sanoi se parempi nilkka sopimuksen irti. 2 km kävellen vaihtoon ja kartta hieman palelleelle Pavelille.

Kakkos- ja kolmosjoukkue käyvät tasaista kisaa keskenään sijoituksen pyöriessä 60­-70 tienoilla. Ykkösen Pavel lataa lähtökohtiin nähden tajuttoman kovan ankkuriosuuden, odotelkaa rauhassa ens vuotta. Patruunalle ja puheenjohtajalle valitettavan tutuksi tullut ensiapu kutsuu taas. Kakkosjoukkueen Patrik kaatuu ja olkapää lähtee sijoiltaan. Keskeytys ja pitkä matka maastosta kohti ensiapua. Pelihuumoria tulevaisuuden staralta löytyy, eka kysymys ”Where is the magazine” Kaikki mukana olleet tietää mikä lehti.

Aika moni luuli, että ankkuripätkällä Thierry kolaa kaikki kiinni ja hoitelee homman. Hubmann ja Däehli olivat toista mieltä ja aika samoissa eroissa ankkuripätkä vedeltiin alun jälkeen. Hubmannin askelta oli hieno katsella, onnittelut sinne suuntaan.

Jukola oli tapahtumana yhtä hieno kuin aina ennenkin, Terän osalta mollivoittoinen tänä vuonna. Takaisin tullaan entistä vahvempana.